piątek, 9 września 2011

Kokosanki



Szybka odpowiedź na słodyczowe zachcianki to kokosanki. Hasło jak z reklamy:) Wyszły mi trochę suche, następnym razem będę krócej piekła. Trzeba troszkę wyczucia z tymi ciastkami, bo dużo zależy od ich wielkości i piekarnika. Suche czy nie - nam smakowały i kolejny przepis Doroty zaliczony.

KOKOSANKI

2 jajka
140 g cukru pudru
200 g wiórek kokosowych

Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać po łyżce cukier puder i żółtka. Wsypać wiórki i wymieszać dokładnie łyżką. Wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia - ja łyżką formowałam placuszki. Piec około 15 minut w 170 stopniach. Zdejmować z blachy po wystudzeniu.




1 komentarz:

  1. też je robiłam, pyszne :) i to prawda, że w i ich przypadku bardzo dużo zależy od piekarnika

    OdpowiedzUsuń