niedziela, 24 czerwca 2012

Truskawki zapiekane w koglu moglu

Dwa pyszne smaki - nieco kwaśne truskawki i słodki sos. Po zapieczeniu kogel mogel zamienia się w delikatny...hm...jakby omlet. Pyszny i szybki deser.


TRUSKAWKI ZAPIEKANE W KOGLU MOGLU

6 żółtek
6 łyżek cukru
truskawki

Składniki na 5 tartaletek - żółtka z cukrem utrzeć do białości. Truskawki ułożyć w tartaletkach i zalać koglem moglem. Zapiekać 15 minut w 180 stopniach.




4 komentarze:

  1. Nie wiedziałam że można i tak :D MNIAM musi być super uwielbiam kogiel mogiel i truskawki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale fajny pomysł. Nigdy bym na coś tak słodkiego nie wpadł

    OdpowiedzUsuń
  3. Ulubiony deser mojego chłopaka:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Wow, tyle lat wcinam kogel mogel, gdy najdzie mnie ochota na coś słodkiego, a nic słodkiego na szybko w domu nie ma ;) i przez myśl mi nie przyszło, by to zapiec! Wypróbuję! :))))

    OdpowiedzUsuń