Dwa pyszne smaki - nieco kwaśne truskawki i słodki sos. Po zapieczeniu kogel mogel zamienia się w delikatny...hm...jakby omlet. Pyszny i szybki deser.
TRUSKAWKI ZAPIEKANE W KOGLU MOGLU
6 żółtek
6 łyżek cukru
truskawki
Składniki na 5 tartaletek - żółtka z cukrem utrzeć do białości. Truskawki ułożyć w tartaletkach i zalać koglem moglem. Zapiekać 15 minut w 180 stopniach.
Nie wiedziałam że można i tak :D MNIAM musi być super uwielbiam kogiel mogiel i truskawki :)
OdpowiedzUsuńAle fajny pomysł. Nigdy bym na coś tak słodkiego nie wpadł
OdpowiedzUsuńUlubiony deser mojego chłopaka:D
OdpowiedzUsuńWow, tyle lat wcinam kogel mogel, gdy najdzie mnie ochota na coś słodkiego, a nic słodkiego na szybko w domu nie ma ;) i przez myśl mi nie przyszło, by to zapiec! Wypróbuję! :))))
OdpowiedzUsuń